Πληροφορίες > Λουτρό

Λουτρό

Το Λουτρό υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Σφακίων του Νομού Χανίων και βρίσκεται σε μια απόσταση 74 περίπου χλμ νοτίως των Χανίων στο άκρο του ακρωτηρίου μουρί.
Το χωριό ονομάστηκε έτσι από τα λουτρά που βρέθηκαν εκεί, το νερό των οποίων ερχόταν από την Aνώπολη. Ανάμεσα στα παλιά κτίρια που μπορεί κανείς να δει εκεί, μπορεί να δει επίσης και το κυβερνείο που χρησιμοποιήθηκε κατά την επανάσταση του 1821. Από το Λουτρό μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας Aράδενας με την βυζαντινή εκκλησία του αρχάγγελου Μιχαήλ και της Aνώπολης.
Πιστεύεται ότι ήταν το πλευρό της αρχαίας πόλης Φοίνικας και επίσης ήταν το λιμάνι της αρχαίας Ανώπολης, αργότερα έγινε το χειμερινό λιμάνι της πόλης των Σφακιών, εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο περιβάλλων κόλπος και το μικρό νησί στην είσοδο του δημιουργούν ένα φυσικό λιμάνι όπου τα πλοία μπορούν να είναι ασφαλή ακόμα και σε πολύ κακό καιρό.


Πώς να πάτε στο Λουτρό:

Η πρόσβαση γίνεται κυρίως από την θάλασσα αφού δεν υπάρχουν παρά μόνο κάποια μονοπάτια που συνδέουν το χωριό με τα Σφακιά και την Ανώπολη.
 

Αναζήτηση

ΣυνδεσηΞεχάσατε τα στοιχεία σας ;